Nieuwjaarsreceptie N-VA Lier

Fotoreportage...

Lier: Op de nieuwjaarsreceptie van N-VA Lier Koningshooikt in het Hof van Aragon was er groot nieuws voor de afdeling. Bert Wollants krijgt de derde plaats op de lijst voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Rik Verwaest, schepen en toekomstig burgemeester krijgt één van de strijdplaatsen op de lijst voor het Vlaams Parlement.

Afdelingsvoorzitter Piet De Zaeger verwelkomde in euforische bewoording de talrijk opgekomen aanwezigen. Hij onderstreepte het succes van de afdeling bij de voorbije gemeenteraadsverkiezingen. Hij had ook groot nieuws aan te kondigen voor de parlementsverkiezingen van 26 mei 2019.
“Voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers wordt onze lijsttrekker Jan Jambon, die ook de kandidaat-premier is voor de N-VA.
Op de tweede plaats komt een zeer getalenteerd volksvertegenwoordiger, nog zo’n sterke madamme van de N-VA, onze gastspreker van vanavond Valerie van Peel.
Op de derde plaats – en hier komt het nieuws – plaatste het nationaal kiescollege niemand minder dan onze volksvertegenwoordiger Bert Wollants. Zo’n hoge plaats op de lijst is niets minder dan een duidelijke erkenning van de uitzonderlijke dossierkennis en parlementaire expertise van Bert namens het nationaal kiescollege.”
De Zaeger had nog een nieuwtje. “Voor het Vlaams parlement draagt het nationaal kiescollege als lijsttrekker en als kandidaat minister-president Bart De Wever voor. Maar – en hier komt het twee nieuwtje van de avond – op één van de strijdplaatsen voor het Vlaams parlement draagt het nationaal kiescollege een tweede Lierenaar voor, niemand minder dan de Lierse stemmenkampioen van oktober en onze toekomstige burgemeester Rik Verwaest.”
“Het moet onze ambitie zijn om vanaf mei opnieuw twee parlementsleden in onze rangen te tellen. Daarvoor gaan we keihard werken de volgende maanden”, besluit de afdelingsvoorzitter en algemeen directeur van de N-VA.

Op zijn beurt sprak burgemeester Frank Boogaerts in een al even euforische toespraak de aanwezigen toe. Hij verwees naar het grote succes dat N-VA in Lier behaalde.
“Na 6 jaar als grootste partij in Lier, als leider van het schepencollege, als motor van de verandering , aan de macht te zijn geweest behoort een lichte achteruitgang tot de mogelijkheden. Maar neen, wij hebben stand gehouden. De enige conclusie die ik hieruit kan trekken is dat de Lierenaars en Hooiktenaars, ons beleid hebben goedgekeurd en ons hebben gevraagd die lijn verder te zetten.
De coalitiebesprekingen maken dat wij dit kunnen en zullen doen. Wij hebben heel wat binnengehaald: 4 schepenen, de burgemeester (een meerderheid in het schepencollege dus), de voorzitter van de gemeenteraad, de voorzitter van het Bijzonder Comité voor Sociale zaken zodat ook het sociale departement onder onze controle valt,  een extra mandaat in de LMH én de voorzitter, behoud van onze mandaten in SOLag.”

Tot slot volgde nog een gesmaakte toespraak van Valerie Van Peel, Kamerlid en schepen in Kapellen. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet