“Ik zweer de verplichtingen van mijn mandaat trouw na te komen”

Fotoreportage...
Burgemeester Frank Boogaerts legt eed af

Antwerpen – Lier: Op maandag 24 december 2018 legde Frank Boogaerts in de handen van gouverneur Cathy Berx, de eed als burgemeester van Lier af. Dit alles gebeurde in het Parkhuis, de voorlopige verblijfplaats van de provincie bestuur. Burgemeester Boogaerts begint hiermee aan zijn tweede ambtstermijn. Na drie jaar zal hij de fakkel doorgeven aan Rik Verwaest.

“Vandaag legt u voor de tweede maal de eed af als burgemeester. U was al lid van de Volksunie van voor dat ik geboren was en velen van ons. De tweede helft van uw ambtstermijn daagt u de bevoegdheid over aan uw partijgenoot Rik Verwaest. Allicht en hopelijk is dat een hele opluchting voor u familie. U zal er dan een politieke carrière van ongeveer vijftig jaar opzitten hebben. U begon als gemeenteraadslid in 1974. Tussen 2007 en 2010 was u schepen en aansluitend zetelde u als senator en was u lid van commissie justitie, economie en financiën. Die politieke mandaten combineerde u met een leidinggevende functie aan het hoofd van verschillende verenigingen die de belangen behartigen van verschillende expeditie en logistieke bedrijven. Het is uw ambitie om samen met uw ploeg nog enkele belangrijke zaken in gang te zetten waaronder een investering van 22 miljoen voor de verbetering van voetpaden, fietspaden en straten. Dat er veel gemeenten inzetten op veiligere en betere fietspaden is betekenisvol en hoopgevend in onze provincie. In Lier is men ook gestart met de bouw van een nieuwe extra stedelijke sporthal op de gronden van het atheneum en ook de voor de ontsluiting van de stationsomgeving werd een samenwerkings akkoord ondertekend.
De aanleg zal in 2020 starten. Ik ben Lier enorm dankbaar voor de voorbeeldrol die gespeeld wordt in het project Kleine Nete. We kijken uit naar de derde Netedag die in Lier zal doorgaan.
En last but not least U mag zich ook burgemeester noemen van de stad met het beste café van Vlaanderen. De place to be is het café Sint Gummarus. Hopelijk is het een café dat iedereen oproept en vraagt als je gedronken hebt de auto te laten staan of een BOB te kiezen”, zegt gouverneur Cathy Berx.
Daarna legde Frank Boogaerts de eed af als burgemeester.
“Ik zweer de verplichtingen van mijn mandaat trouw na te komen.”
Tot slot werden de nodige documenten getekend en volgde een kleine receptie.
(MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet