Derde kerstshopping met kerstmarkt trekt heel veel bezoekers

Fotoreportage...

Berlaar: De dienst Lokale Economie van het gemeentebestuur organiseert al voor het derde jaar op rij een kerstshopping met kerstmarkt op en rond het dorpsplein in Berlaar. Ook de lokale handelaars en Berlaarse verenigingen zetten dan weer hun beste beentje voor om er een sfeervol kerstevenement van te maken.

Kerstshopping met kerstmarkt
Verscheidene winkels in het centrum van Berlaar hielden hun winkel langer open en ook een hele hoop verenigingen en handelaars van buiten de kern namen deel aan dit gebeuren door een kraampje te plaatsen op en rond het marktplein. De Berlaarse muziekschool opende het evenement muzikaal vanop de kiosk.

Het gemeentebestuur zorgde voor een magische kerstsfeer door onder meer een straatgoochelaar, een rondtrekkend covergroepje en steltenlopers met lichtjes uit te nodigen. Er is natuurlijk ook aan de kinderen gedacht: er stond een verwarmde tent op het marktplein, boordevol kinderanimatie zoals een clown die ballonnen plooit, een ballenbadje, een workshop om sneeuwmanlichtjes met lichtgevende neus te maken of kleine kerstboompjes met versieringen in, buttons maken en nog zoveel meer.

De Zelfstandige Ondernemers Berlaar (ZOB/Unizo) haalde de Kerstman naar Berlaar. Hij verwelkomde de kindjes vanop de kiosk. Het gemeentebestuur van Berlaar zorgde voor een kleurwedstrijd. Elk kind die zijn of haar ingekleurde tekening die avond afgaf aan de Kerstman, maakte kans op een leuke prijs en kon bovendien ook met de Kerstman op de foto.

Diverse optredens
De ganse avond waren er optredens of activiteiten op de kiosk.
Het begon met een optreden van de muziekschool Berlaar en de aankomst van de kerstman.
Verder waren er optredens van Dance Feeling, goochelaar Nikolini, de mobiele covergroep Ritm Stix.
Voor de kinderen was er het fotomoment met de kerstman en de prijsuitdeling van de kleurwedstrijd door de kerstman.
Daarna waren er nog optredens van Dance Feeling, Berlaarse Dansstudio, mobiele covergroep Ritm Stix, Jump Xtreme. (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet