500 euro voor vzw Sint-Pieter

Lier: De sociale vzw Sint Pieter, die studio’s voorziet voor ander validen kreeg de opbrengst van de Lierse Cultuurquiz.  Paul Van Steenkiste, voorzitter  van de Lierse Koepel voor Cultuur overhandigde een cheque van 500,00 euro aan Peter Van Es van vzw Sint Pieter.

“Drie jaar geleden hebben wij dit waanzinnig idee uitgewerkt. De Cultuurquiz is geen klassieke quiz. Het is een quiz met live optredens. Dit jaar waren er 26 optredens. Elk jaar zoeken wij een goed doel. Dit jaar is het vzw Sint Pieter geworden”, zegt Paul Van Steenkiste.

“Er zijn constant financiële noden voor dit project dat wij dank zij Rotary en Lions hebben rond gekregen. In de Tulpenlaan dient het terras en de tuin nog aangelegd te worden.
De naam Sint Pieter komt van een van de gebouwen van het Begijnhof waar wij initieel ons project wilden realiseren. Dit bleek echter veel te duur te zijn. Uiteindelijk zijn wij via de huisvestingsmaatschappij hier terecht gekomen. De huize zijn volledig gestript en heringericht. In totaal hebben wij nu 11 studio’s. Als vzw Sint Pieter doen wij de infrastructuur. De begeleiding gebeurt door vzw Pegode”, legt Peter Van Es, van vzw Sint Pieter, uit. (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet