Museum voetbalclub Lierse geopend

Lier: Vanaf heden kan je de clubhistorie van Lierse bekijken in het nieuwe Lierse Museum op het Lisp. In het bijzijn van onder andere Alfons Dresen, Herman Helleputte, Neel De Ceulaer, Karel Snoeckx, Marcel Vets, Nico Van Kerckhoven en andere genodigden met een Lierse-hart werd het nieuwe museum  door Lierse voorzitter Luc Van Thillo en burgemeester Frank Boogaerts plechtig geopend.

“Ik ben enorm trots om voorzitter te mogen zijn van deze club. Vele zaken komen en gaan in een voetbalclub. Zo is dat ook bij Lierse. Spelers komen, spelers gaan. Maar ook werknemers, bestuurders, voorzitter en eigenaars allen komen ze maar op een keer gaan ze ook. Er zijn twee zaken die altijd overeind blijven in een club. Dat zijn de supporters en de geschiedenis van de club”, begint voorzitter Van Thillo zijn toespraak.

Trouwe supporters
“Lierse heeft veel trouwe supporters. Vandaag wil ik toch een groep speciaal vermelden. Zij worden niet dikwijls gevraagd op openingsrecepties. Het zijn de supporters met een beperking. Ik heb ze vandaag speciaal uitgenodigd om samen met ons het nieuwe museum te openen. Ik vind het fantastisch dat deze mensen elke week op de wedstrijd aanwezig zijn.”

Geschiedenis van de club
“De historie van een club zal nooit vergaan, ook niet die van Lierse. Daarom hebben wij deze historie een plaats gegeven in het stadion zelf, zoals grote Europese en internationale clubs. Wij zijn volgens mij de eerste club in België die een dergelijk museum in zijn stadion heeft.
De club heeft de laatste jaren woelige tijden gekend. Wanneer je straks de tijdlijn gaat zien is het niet voor de eerste keer dat er woelige tijden waren. Dat is ook eigen aan grote clubs in binnen en buitenland. Een sterk merk, een sterke club en een sterke traditie zorgen ervoor dat Lierse altijd zal blijven bestaan.
Zes maanden geleden was er een absoluut dieptepunt. Er was geen licentie en er was het faillissement van de vennootschap. Velen dachten dat dit het einde van Lierse was. Maar zoals ik daarnet al aangaf is het niet het verdwijnen van een of andere voorzitter of eigenaar die bepaald of een club leeft of dood is. Neen, het zijn de supporters die een club laten verder leven. Dat hebben ze dan ook met man en macht bewezen. Uit de verbetenheid van de supporters hebben wij de kracht gevonden om dit project te realiseren. Zes maanden na dit dieptepunt zien we dat de club terug leeft en begint te bruisen. We zijn nog niet helemaal waar we moeten zijn maar stap voor stap zullen we ervoor zorgen dat we volledig terug zijn.
Een belangrijke stap in dit hele verhaal van Lierse is de opening van dit museum. Bij deze wil ik iedereen bedanken die heeft bijgedragen tot de wederopstanding van de club. Ik dank de vrijwilligers die het stadion hebben opgeruimd en de vrijwilligers die zich hebben ingezet voor de realisatie van dit museum. Er zijn heel wat mensen die talrijke voorwerpen hebben geschonken die verdwenen waren. Iedereen kan nog steeds voorwerpen binnenbrengen.”
De voorzitter bedankte tot slot zijn dochter Mirte voor haar enorme bijdrage die zij leverde voor de realisatie van dit museum. “Tot voor dit project kende ze niets van voetbal. Ze is begonnen met een blanco blad. Ze heeft de ganse historie ontleed, teksten geschreven en samen gebracht in een verhaal.”
Na de speech knipten burgemeester Frank Boogaerts en voorzitter Luc Van Thillo het lintje en bezochten als eerste het museum
Het museum is open op woensdag van 14 tot 18 uur en op zaterdag van 11 tot 17 uur. De toegang bedraagt zeven euro. Abonnees betalen vijf euro. (MSL/foto’s MSL-SDW)
                                                                                     

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet