Kerstmarkt in Lier: 25ste editie

Lier:  Voor de 25ste keer organiseert de Gilde Heren van Lier, in nauwe samenwerking met het Liers stadsbestuur, traditiegetrouw de jaarlijkse Kerstmarkt in Lier. De 25ste Kerstmarkt in Lier vindt dit jaar plaats op 14, 15 en 16 december 2018, op de Grote Markt en Felix Timmermansplein.

“Voor deze jubileumeditie zijn kosten noch moeite gespaard om de talrijke bezoekers en de vele standhouders opnieuw een aangename en aantrekkelijke Kerstmarkt te laten beleven. Meer dan 85 kraampjes zullen uitgesmeerd verspreid staan over de ganse Grote Markt en het Felix Timmermansplein. Op het centrale plein op de Grote Markt stellen wij in een cirkel 32 houten chalets op, in het smalle gedeelte van de Grote Markt, op het Felix Timmermansplein en voor de terrassen van de brasseries "Het Moment" en "Elzenhof" komen er in het totaal een 55-tal tenten”,  legt Thomas Vanhoutte voorzitter van de kerstmarktcommissie uit.

“Er vallen dit jaar ook enkele veranderingen te noteren. In het midden van het centrale plein komt een zeshoekige tent de oude (en bijna versleten) starshade tent vervangen. De animatie in de tent wordt verzorgd door de mensen van Lier Centraal. De paardenmolen, die de voorbije jaren aan de voet van het belfort stond, wordt verplaatst naar het centrale plein en krijgt een plek pal naast de zeshoekige tent. Ook het huisje van de Kerstman krijgt een nieuwe stek. De vele kinderen zullen dit jaar de kerstman kunnen begroeten in zijn houten chalet vlak voor het gesloten café ‘Groenhuis’, naast de stadsherberg ‘D'Eycken Boom’".

Retrospectieve fototentoonstelling
“25 jaar geleden zijn wij met onze Gilde gestart met de organisatie van de kerstmarkt in Lier. Ondertussen is er heel wat gebeurd, is er heel wat geëvolueerd, maar wij staan nog altijd elk jaar klaar om deze organisatie in goede banen te leiden. Op 15 december 2018 tussen 14:00 uur en 19:00 uur vieren wij dit 25-jarig bestaan van de kerstmarkt in ons lokaal 't Piepenholleke met een heuse retrospectieve fototentoonstelling”, besluit Thomas Vanhoutte.

Openingsuren
Vrijdag 14 december 2018 van 18:00 tot 23:30 uur
Zaterdag 15 december 2018 van 14:00 tot 23:30 uur
Zondag 16 december 2018 van 14:00 tot 20:00 uur
Het laatste half uur voor sluitingstijd mogen er geen nieuwe consumpties meer geschonken of geserveerd worden. De openingsuren dienen strikt nageleefd te worden, de politie zal hierop toezien. (MSL/foto’s archief MSL)

Meer informatie: www.herenvanlier.be of kerstmarkt@herenvanlier.be

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet