Inburgeraars krijgen attest

Lier: In het Vredeberg kregen 97 inburgeraars hun attest uit handen van burgemeester Frank Boogaerts.
“Ook dit jaar kan ik weer vele  inburgeraars feliciteren met het succesvol behalen van hun inburgeringsattest. De mensen die dit jaar hun attest hebben behaald, komen van over heel de wereld. In totaal gaat het over 97 personen waaronder 52 vrouwen en 45 mannen afkomstig uit 36 verschillende landen. Ongeacht je afkomst is het belangrijk om goed te kunnen samenleven. Het begrijpen en spreken van de Nederlandse taal is de eerste stap. De mensen hier aanwezig hebben daarvoor alvast hun best gedaan.
Nederlands begrijpen en spreken opent de deur naar een vlotte integratie, samenleven in onze stad met iedereen, en geeft mogelijkheden op een job. Daarenboven is de cursus maatschappelijke integratie noodzakelijk om u zo snel mogelijk thuis te voelen in Lier en in Vlaanderen”, zegt de burgemeester in zijn toespraak.

“Ook de jongeren uit de onthaalklassen voor anderstalige nieuwkomers wens ik te feliciteren voor hun inzet. Het is niet gemakkelijk om een nieuwe taal te leren en je aan te passen aan een nieuwe omgeving. Maar ik wil alle jongeren hier garanderen dat al hun moeite zal worden beloond. Taal opent de deur naar een goede opleiding en naar het vinden van een job.
Ik bedank onze Lierse scholen: het Atheneum,  Sint Aloysius en het VTI voor hun inzet en engagement om deze jongeren daarbij te begeleiden.”

Na de ceremonie werd de inburgeraars een receptie aangeboden. (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet