Jongeren ontdekken wetenschappen en techniek met Haai!TECH

Fotoreportage...

Lier: op Haai!TECH experimenteerden 200 jongeren met wetenschap en techniek. In interactieve workshops proevden ze van bouw, houtbewerking, mechanica, elektriciteit, elektronica en chemie. Hun ouders kregen alle informatie over de studierichtingen die daarbij aansluiten.
Verder kregen de leerkrachten van de regionale basisscholen tips en tricks om techniek en wetenschap aan te pakken in de klas. Jongeren die voor een studiekeuze staan, weten vaak niet waar ze moeten zoeken naar informatie. Welke studierichtingen bestaan er? Wat houdt elke richting in? Welke studierichtingen liggen in de lijn van wat mij boeit, van mijn capaciteiten en mijn ambities? Haai!TECH bood antwoorden op deze vragen en haalde de vooroordelen over technische studies onderuit. Ook ouders krijgen alle informatie over mogelijke opleidingen in wetenschap en technologie.

Workshops
Jongeren van 10 tot 14 jaar konden deelnemen aan de volgende workshops en hun talenten ontdekken:
- Chemie: Sla de dader in de boeien en raak zelf geboeid door chemie!
- Mechanica: Wie is goed in monteren?
- Hout: Een trap of een dobbelsteen: maak het met hout!
- Bouw: Richt je eigen speelkamer in.
- Elektriciteit: Experimenteer en ontdek : zo brandt de lamp en werkt die zoemer.
- Elektronica: Leer je eerste stappen in programmeren met de Micro:bit.

Sessies voor ouders
Een CLB medewerker verzorgden samen met Talentenfabriek een interactieve infosessie over het technische onderwijs en de arbeidsmarkt. Verder werd een toelichting gegeven rond STEM. (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet