Leeronderneming Homey verkoopt binnenhuis decoratie

Lier: Leerlingen van het 7de jaar Retailmanagement van het Sint-Ursula-instituut openden hun leeronderneming ‘Homey’ in een pand aan de Mechesesteenweg naast de school. Ze verkopen daar allerhande binnenhuis decoratie.

Dit project is gelinkt aan de opleiding die ze momenteel volgen. De leerlingen leren op deze manier hoe ze zelfstandig een winkel moeten runnen. Het pand is gelegen in de Mechelsestraat 17a te Lier, naast de school.
De zevende jaarstudenten kozen voor een assortiment binnenhuis decoratie van leverancier Jolipa. Ze verkopen allerlei trendy spulletjes om je interieur gezellig te maken zoals theelichthouders, kussens en plaids.

Om zo’n winkel op te starten is natuurlijk een startkapitaal nodig. Elke leerling heeft daarom zelf een bedrag geïnvesteerd. De winst wordt op het einde van het schooljaar verdeeld.
De leerlingen doen zoveel mogelijk zelf, zodat ze een goed beeld krijgen van wat er komt kijken bij het starten van een eigen zaak. Ze ontwierpen een logo, contacteren leveranciers, kopen producten aan, regelen de financiële verrichtingen, zoeken sponsors, houden de winkel open. Natuurlijk krijgen ze af en toe wat hulp van de begeleidende leerkrachten. “Denk eraan dat je dit later alleen moet doen”, krijgen ze te horen van mevrouw Van Herck, hun leerkracht Retail. (MSL/foto’s MSL)

Meer informatie over Homey
E-mail: leeronderneming.homey@hotmail.com
Facebook: Leeronderneming Homey
Instagram: Homey_leeronderneming

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet