Jacques Gautier en Maria Van Hoof 65 jaar getrouwd

Lier: Jacques Gautier (86) en Maria Van Hoof (88) vierden hun briljanten huwelijks jubileum. Maria is afkomstig uit Boechout, Jacques is een echte Lierenaar.
Maria en Jacques leerden elkaar kennen in het Casino aan het Leopoldplein in Lier op een van de legendarische ‘Tiroler Kermissen’ die door de supportersclub van Lierse werden ingericht.

Maria en Jacques hebben één dochter Glenda. Glenda zorgde voor kleindochter Wendy. Ondertussen zijn er twee achterkleinkinderen Brent en Kyan.
Jacques werkte voor zijn legerdienst in het schoenfabriek Slootmaeckers in Lier. Hij deed zijn legerdienst, toen nog 21 maanden, in Soest, Duitsland. Na zijn legerdienst trouwden ze. Jacques ging dan werken bij Gevaert. Na 38 jaar dienst ging hij met prepensioen.
Maria zorgde altijd voor het huishouden.
Als Lierse supporters gingen ze naar elke match kijken en gingen telkens ook mee op verplaatsing. Het buitenland sprak hen ook wel aan. Maria en Jacques reisden naar Italië en Spanje. Ook de Belgische kust stond op hun reisprogramma.
In zijn vrije tijd was Jacques een fervent sportvisser. Met zijn vis club ‘Schranske’ nam hij aan vele visprijskampen deel. Maria ging al wel eens kijken vanop het terras van de vis club. Ook op het Netekanaal ging hij regelmatig vissen. Eén maal per week ging Jacques kaarten in café De Vleeshal.
Nu blijven ze gezellig thuis, kijken TV en zorgen voor elkaar. In de zomer komen de buren ’s avonds buiten voor een gezellige buurtbabbel.

Ter gelegenheid van hun vijfenzestig jarig huwelijk bracht schepen voor bevolking Rik Pets, Maria en Jacques een bezoek. Hij maakte hen de gelukwensen van het Koningshuis en van de stad over. Hij overhandigde hen een oorkonde en een medaille van het Koninghuis. (MSL/foto MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet