Leerlingen van Atheneum Lier campus Anton Bergmann krijgen EHBO opleiding

Lier: Leerlingen van het vijfde jaar TSO Lichamelijke opvoeding en sport van het Atheneum Lier  campus Arthur Vanderpoorten deelden hun EHBO kennis met de leerlingen van het tweede middelbaar van de Atheneum Lier campus Anton Bergmann. In verscheidene workshops brachten ze hen bij wat ze kunnen doen bij hartfalen.

In 2017  krijgt het Atheneum Lier er een nieuwe richting TSO Lichamelijke opvoeding en sport bij. “De richting spreekt vele jongeren aan. Ze krijgen een waaier aan sporten en bewegingsactiviteiten. De jongeren gaan ervoor. Berichten dat sporters op het veld neervallen door hartfalen, raken hen dan ook heel erg. De jongeren krijgen tijdens hun opleiding EHBO. Zodat ze weten wat ze in die eerste ogenblikken moeten doen”, zegt Arne Van Dessel sportleerkracht Atheneum Lier.

Tijdens verschillende workshops kregen de leerlingen van het tweede middelbaar eerst een theoretische uitleg door hun studiegenoten van het vijfde jaar TSO Lichamelijke opvoeding en sport . Daarna was er een praktijk moment met speciale digitale poppen zo dat de leerlingen zelf konden zien of ze de juiste techniek toepasten. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet