Dag van de Wetenschap in Sint Gummarus College

Fotoreportage...

Lier: Op 19 februari 2019 ging voor de eerste maal in Lier de Dag van de Wetenschap door. Voor deze gelegenheid was de vzw “Natuur en Wetenschap’, die dergelijke dagen reeds jaren in Vlaanderen organiseert, neergestreken in het Sint Gummarus College die hun gebouwen en infrastructuur graag ter beschikking stelden.
Tijdens deze Dag van de Wetenschap kwamen de leerlingen van het zesde leerjaar, van verschillende scholen, in contact met heel wat zaken rond wetenschap en techniek.

Een driehonderdtal leerlingen werd verdeeld in verschillende groepen. Voor elke groep was een show voorzien. Deze shows werden verzorgd door Technopolis en Stichting Rino van de universiteit Leiden. Deze laatste bracht de ‘freezing physics show’, een reeks spectaculaire proeven met vloeibare stikstof. Daarnaast waren er demo’s met dieren zoals roofvogels en vogelspinnen. Anderen werkten rond magnetisme, elektriciteit en andere fysische verschijnselen. Tenslotte werden alle leerlingen aan het werk gezet. Zo kregen zij de kans om haargel te maken of glas te graveren. Op die manier hadden zij een mooi aandenken om mee naar huis te nemen. (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet