Bib aan de slag met resultaten groot gebruikersonderzoek

Lier: Veertien jaar na het vorige grote gebruikersonderzoek bij openbare bibliotheken uit Vlaanderen en Brussel, nam de Fé vorig jaar deel aan BIB2018, een onderzoek georganiseerd door een studiegroep van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). De resultaten voor Lier, vergeleken met de cijfers voor Vlaanderen en met de resultaten van 2004, bieden heel wat waardevolle inzichten voor de werking van de bib.

“Wat meteen opvalt is dat onze bezoekers veel vaker naar de bib komen en er ook langer vertoeven dan 14 jaar geleden. ‘De bibliotheek als huiskamer van stad’ is een trend in heel Vlaanderen, maar komt nog sterker tot uiting in de Lierse resultaten.
Fijn voor de Fé: de tevredenheid van de Lierse bibbezoeker is opvallend gestegen voor bijna alle bevraagde aspecten. De collectie, uitleenvoorwaarden, gezelligheid van het gebouw en de dienstverlening kunnen op veel enthousiasme rekenen”, legt  bibliothecaris Goedele Schrijvers uit.

“Natuurlijk zijn er ook aandachtspunten waar aan de slag mee kan gegaan worden. Zo onderzoeken we nog dit voorjaar de verschillende toekomstmogelijkheden voor het leescafé, en ook opmerkingen over de openingsuren nemen we ter harte. Het bibteam maakt dit jaar ook graag werk van de vraag naar een nieuwsbrief en naar meer gepersonaliseerde leestips”, besluit  Goedele Schrijvers. (MSL/foto’s MSL)

Het volledige verslag vind je op lier.bibliotheek.be.

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet